Ne demek?
Wiki Article
Bu doğrultuda ülke de hizmet veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine şık bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.
Yangın kapısı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.
Bir vesair şpeş ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir bulaşık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan okkalı olmaması gerekir.
Yangın merdivenleri dâhilen veya dışarıdan konstrüksiyonlabilmektedir. Autardan yapılan merdivenler henüz azca maliyeti ve alan kaybının daha azca olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.
Kattaki konutların her birinin bâtıninden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması gerekli bileğildir.
Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleşen bu tür kapıların en kocaman yararı yaman sızdırmaması ve belli derecede ısıya derece dayanabilmesidir.
Yangın merdiveni bapsı kullanmaında nazarıitibar edilmesi müstelzim öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem nöbetlevinin yitirilmemesi ciğerin hem de merdivenin yalnızca amacı ciğerin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura özen edilmelidir.
Yangın en ciddi riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, ölümlü boşaltma dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol altında tutulması hayati önem taşımaktadır.
Sertifikasız yangın kapıları da yaraşır maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları bâtınin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar iktisadi bir alternatif sunar.
Müstacel çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli Yangın Merdiveni Kapısı bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme ehil bir yapı elemanıdır.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunduğu binanın bâtınerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık tahlis yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır.
Tamlanan bu vakit dilimleri bir kapının yangına ne denli müddet dayanacağını deyiş etmektedir. Ama bu mevzuda titiz başlamak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 an de dayanmadığı daha önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.
Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) bel kemiği amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide gestaltlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki tütün, yangın, tül vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu olumsuz koşulların özge katlara geçişini karışmak veya olanaklı başüstüneğu denli geciktirmektir.